fbpx

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat wordt er vergoed door de zorgverzekeraar?

Per jaar wordt er vanuit de basisverzekering drie uur dieetadvisering vergoed. Het gaat wel ten koste van het wettelijk eigen risico (€385,-). Bij mij als contractvrije diëtist betaal je de factuur eerst zelf. Vervolgens dien je deze in bij de zorgverzekeraar en krijg je veelal 50% vergoed. Check vooraf altijd even de polisvoorwaarden van je (aanvullende) zorgverzekering of er directe toelating zonder verwijzing gedeeltelijk wordt vergoed. Vraag voor de zekerheid altijd een verwijsbrief van de huisarts!

2. Wat kan ik van het 12 weken ‘blijvend afvallen’ programma verwachten?

Waarom dit programma het gewenste resultaat oplevert (zes voordelen)
1. Geen saai dieet
De handvatten voor een levenslang gezond voedingspatroon waarmee je afvalt en beter in balans raakt.
2. Wetenschappelijk onderbouwd
De juiste informatie in een verwarrende voedingswereld vol voedselhypes en ‘zogenaamde experts’.
3. Blijvend resultaat
Ontwikkel nieuwe gezondere gewoontes waarmee we samen naar een realistisch doel toewerken.
4. Praktisch
Twee weekmenu’s en wekelijks de nodige informatie, tips, opdrachten en een video. Maak tevens een vliegende start met snelle winstpakkers!​
5. Persoonlijke begeleiding
Wekelijks intensieve 1 op 1 coaching door een gespecialiseerde diëtist via WhatsApp en mail. Een ware stok achter de deur!​
6. Vaardigheden ontwikkelen
De principes leren rondom afvallen, wat te doen bij honger, omgaan met uitjes en de invloeden vanuit je omgeving.

Is dit écht iets voor mij?
Ben jij het zat om steeds weer opnieuw te gaan diëten, voedingsmiddelen te eten die je neus uit komen en geen blijvend resultaat te behalen? Voel je je regelmatig uitgeput, energieloos, of moe? Dan is de kans groot dat je lichaam niet de juiste voeding krijgt die het nodig heeft.

Dan heb ik goed nieuws voor jou! Ik als gespecialiseerde diëtist en ervaringsdeskundige ga jou niet alleen helpen met afvallen, ik ga er ook voor zorgen dat jij alle fijne kneepjes omtrent vetverlies onder de knie krijgt, waardoor de kilo’s er daadwerkelijk afblijven. Je ontwikkelt een levenslang gezond voedingspatroon die je de rest van je leven kunt volhouden.

Klinkt het te mooi om waard te zijn? Misschien wel, je zult namelijk leergierig en geduldig moeten zijn. Om heel eerlijk te zijn, nee een duurzame leefstijlverandering is niet makkelijk! Het is een proces van vallen en opstaan, vaardigheden verbeteren en evalueren. Maar na verloop van tijd worden nieuwe gewoontes een automatisme en val je blijvend kilo’s af! Met mijn hulp en kennis kan ik jouw leven voor eens en voor altijd veranderen. Zullen we er samen voor gaan?

Wat kun je bij de start verwachten?
Voordat we van start gaan vindt er een voorbereidingsweek plaats. Hier behandelen we verschillende ‘waarom’ vragen, een uitgebreid intakeformulier, weeg- en meetmoment en ga je enkele dagen een eetdagboek bijhouden.

Bij de start bespreken we je huidige situatie en kijken we naar de gewenste situatie. Daarnaast krijg je een E-book met alles omtrent eten, gezond afvallen en gedragsverandering. Ook ga je met mijn hulp en suggesties een persoonlijk voedingsschema samenstellen. Als extra ontvang je nog snelle winstpakker, zodat er daadwerkelijk een vliegende start gemaakt kan worden!

Wat is de startdatum van het programma?
De startdatum is altijd de eerste maandag van de maand.

Hoe gaat de coaching in zijn werk?
Coaching wordt uitsluitend door een kwaliteitsgeregistreerde diëtist gedaan. Er is gekozen voor intensieve 1 op 1 coaching via WhatsApp en mail. Je hebt dan meerdere contactmomenten per week en de diëtist is op werkdagen van 9:00-17:00 te allen tijde beschikbaar. Er wordt gestreefd om je vragen daar dagelijks in te beantwoorden.

3. Wat houdt het Kwaliteitsregister Paramedici in?

Veel mensen doen zich tegenwoordig voor als expert op het gebied van voeding maar hebben beperkte kennis. Titels zoals gewichtsconsulent, voedingskundige, voedingscoach of leefstijlcoach zijn niet beschermd en kunnen dus zomaar gebruikt worden. Check dus altijd goed welke vorm van scholing de deskundige heeft gevolgd en wat dat voor jou betekent.

De beschermde titel ‘Diëtist’
De titel diëtist is wettelijk beschermd. Een diëtist heeft de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek met succes afgerond en is ingeschreven in het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici, wat een bevestiging geeft voor het leveren van kwalitatieve zorg. De diëtist is bij uitstek de deskundige om je te helpen op het gebied van voeding en gezondheid!

Ik werk contractvrij
Als contractvrije diëtist heb ik geen contracten met zorgverzekeraars, hierdoor neem ik bewust afstand van de toenemende invloed van zorgverzekeraars op de beroepsuitoefening. Het belang van de cliënt staat hierin voor mij centraal, persoonlijke aandacht en voldoende tijd om tot een gewenst resultaat te komen. Ieder mens is immers uniek en blijvende gedragsverandering vraagt om een specifieke aanpak.

Direct toegankelijk (belangrijk)
De diëtist is direct toegankelijk, dit betekent dat je zonder verwijzing terecht kunt. Sommige zorgverzekeraars, zoals CZ, Ohra, Nationale Nederlanden en de Friesland, staan directe toelating alleen niet toe. Er is dan een verwijzing van een huisarts vereist.

Check vooraf altijd even de polisvoorwaarden van je (aanvullende) zorgverzekering of er directe toelating zonder verwijzing gedeeltelijk wordt vergoed. Mijn advies: vraag voor de zekerheid een verwijsbrief van de huisarts!

Vergoeding basisverzekering
Per kalenderjaar wordt er vanuit de basisverzekering drie uur vergoed. Dieetadvies door een diëtist gaat wel ten koste van het wettelijk eigen risico (€385,-). Bij een contractvrije diëtist betaal je de factuur eerst zelf. Vervolgens dien je deze in bij de zorgverzekeraar en krijg je veelal 50% vergoed.

4. Algemene gegevens

Je Online Diëtist
Sander Kluijtmans
Bosscheweg 324E
5013AD
Tilburg
+31641172787
jeonlinedietist@gmail.com

KVK: 75920026
IBAN: NL58 RABO 0357 8968 07

KP: 19104733989
AGB-code: 24101505 (vestiging: 24004682)

Niet tevreden over je behandeling?
Wanneer je een klacht hebt, probeer deze dan eerst te bespreken met je diëtist. Klachten die niet onderling kunnen worden opgelost, kunnen worden ingediend bij het Klachtenloket Paramedici.

Midpoint Center for Social Innovation


Online Diëtist | Sander Kluijtmans
Expertise in lichamelijke gezondheid: voeding, afvallen en gedragsverandering.

Wil jij nu starten met blijvend afvallen?