fbpx

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Het 12-wekelijks programma ‘blijvend afvallen’

Ben jij het zat om steeds weer opnieuw te gaan diëten, voedingsmiddelen te eten die je neus uit komen en geen blijvend resultaat te behalen? Voel je je regelmatig uitgeput, energieloos, of moe? Dan is de kans groot dat je lichaam niet de juiste voeding krijgt die het nodig heeft.

Dan heb ik goed nieuws voor jou! Ik als diëtist ga jou niet alleen helpen met afvallen, ik ga er ook voor zorgen dat jij alle ins en outs omtrent vetverlies onder de knie krijgt, waardoor de kilo’s er daadwerkelijk afblijven. Je ontwikkelt een levenslang gezond voedingspatroon die je de rest van je leven kunt volhouden.

Klinkt het te mooi om waard te zijn? Misschien wel, je zult namelijk leergierig en geduldig moeten zijn. Om heel eerlijk te zijn, nee een duurzame leefstijlverandering is niet makkelijk! Het is een proces van vallen en opstaan, vaardigheden verbeteren en evalueren. Maar na verloop van tijd worden nieuwe gewoontes een automatisme en val je blijvend kilo’s af! Met mijn hulp en kennis kan ik jouw leven voor eens en voor altijd veranderen. Zullen we er samen voor gaan?

Wat kun je van mij verwachten?
– Bij de start krijg je een e-book met alles omtrent eten, gezond afvallen en gedragsverandering. Ook ga je met mijn hulp en suggesties een persoonlijk voedingsschema samenstellen. Zo kun je een vliegende start maken aan het traject!
– 12 lessen over vetverlies, het creëren van gezonde gewoontes, het meten van je resultaat en het veranderen van je leefstijl zonder dat het ten koste gaat van je levenskwaliteit. Naast informatie en tips, krijg je wekelijks ook een video en opdrachten.
– Intensieve 1 op 1 coaching door een diëtist op WhatsApp en mail of in een besloten Facebook groep.

Wat is de startdatum van het programma?
De startdatum is altijd de eerste maandag van de maand.

Hoe gaat het verder in zijn werk, nadat ik mijn bestelling heb geplaatst?
Na aankoop ontvang je binnen enkele dagen alle startinformatie via de email.

Hoe wordt inhoudelijk alles verspreid?
Het ‘blijvend afvallen’ programma wordt volledig in een online omgeving aangeboden. Hierin is elke week de benodigde informatie, tips, opdrachten en een video beschikbaar. 

Hoe gaat de coaching in zijn werk?
Coaching wordt uitsluitend door een kwaliteitsgeregistreerde diëtist gedaan. Veelal wordt er gekozen voor intensieve 1 op 1 coaching op WhatsApp en mail. Je hebt dan meerdere contactmomenten per week en de diëtist is op werkdagen van 9:00-17:00 te allen tijde beschikbaar. Ook is er coaching mogelijk in een besloten Facebook groep, de frequentie ligt dan lager. Er wordt gestreefd om je vragen daar dagelijks in te beantwoorden.

De zes zekerheden
– Geen saai dieet: De handvatten voor een levenslang gezond voedingspatroon waarmee je afvalt en beter in balans raakt.
– Wetenschappelijk onderbouwd: De juiste informatie in een verwarrende voedingswereld vol voedselhypes en ‘zogenaamde experts’.
– Blijvend resultaat: Een duurzame leefstijlverandering waarmee we samen naar een realistisch doel toewerken.
– Praktisch: Wekelijks de nodige informatie, tips, video en opdrachten.
– Persoonlijke begeleiding: Wekelijks meerdere coachingsmomenten via WhatsApp.
– Stok achter de deur: Niet alleen ik ben er om je altijd te helpen, maar ook de besloten Facebookgroep is er voor je wanneer het moeilijk gaat.

2. Wat houdt het Kwaliteitsregister Paramedici in?

Veel mensen doen zich tegenwoordig voor als expert op het gebied van voeding maar hebben beperkte kennis. Titels zoals gewichtsconsulent, voedingskundige, voedingscoach of leefstijlcoach zijn niet beschermd en kunnen dus zomaar gebruikt worden. Check dus altijd goed welke vorm van scholing de deskundige heeft gevolgd en wat dat voor jou betekent.

De beschermde titel ‘Diëtist’
De titel diëtist is wettelijk beschermd. Een diëtist heeft de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek met succes afgerond en is ingeschreven in het onafhankelijke Kwaliteitsregister Paramedici, wat een bevestiging geeft voor het leveren van kwalitatieve zorg. De diëtist is bij uitstek de deskundige om je te helpen op het gebied van voeding en gezondheid!

Ik werk contractvrij
Als contractvrije diëtist heb ik geen contracten met zorgverzekeraars, hierdoor neem ik bewust afstand van de toenemende invloed van zorgverzekeraars op de beroepsuitoefening. Het belang van de cliënt staat hierin voor mij centraal, persoonlijke aandacht en voldoende tijd om tot een gewenst resultaat te komen. Ieder mens is immers uniek en blijvende gedragsverandering vraagt om een specifieke aanpak.

Direct toegankelijk (belangrijk)
De diëtist is direct toegankelijk, dit betekent dat je zonder verwijzing terecht kunt. Sommige zorgverzekeraars, zoals CZ, Ohra, Nationale Nederlanden en de Friesland, staan directe toelating alleen niet toe. Er is dan een verwijzing van een huisarts vereist.

Check vooraf altijd even de polisvoorwaarden van je (aanvullende) zorgverzekering of er directe toelating zonder verwijzing gedeeltelijk wordt vergoed. Mijn advies: vraag voor de zekerheid een verwijsbrief van de huisarts!

Vergoeding basisverzekering
Per kalenderjaar wordt er vanuit de basisverzekering drie uur vergoed. Dieetadvies door een diëtist gaat wel ten koste van het wettelijk eigen risico (€385,-). Bij een contractvrije diëtist betaal je de factuur eerst zelf. Vervolgens dien je deze in bij de zorgverzekeraar en krijg je veelal 70% vergoed.

3. Gezondheid

Mijn visie
Voeding is en blijft fascinerend voor mij, vooral wat je er op gezondheidsgebied allemaal mee kan bereiken. Een gezond voedingspatroon wordt onderschat en kan vaak vele oplossingen bieden, denk alleen al aan de preventie van ziektes. Ik ben er heilig van overtuigd dat gezond eten van groot belang is bij het jong en fit houden van je lichaam. Mijn persoonlijke visie is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het ontwikkelen van een gezond voedingspatroon. Stel jezelf de vraag: Hoe oud wil je worden en hoe wil je dat bereiken? Investeer in je gezondheid!

De vijf pijlersvoor een optimale gezondheid
Hoe bewust ben jij van je huidige levensstijl? Voor een optimale gezondheid is het belangrijk dat de vijf pijlers: voeding, beweging, slaap, mindset en ontspanning op elkaar zijn afgestemd en in balans zijn. In de huidige maatschappij is dit dan ook een hele opgave, we hebben vaak geen tijd meer om stil te staan bij alle aspecten. Als er een pijler uit balans is, dan heeft dat invloed op de andere pijlers.

Het probleem overgewicht
Meer dan de helft van de Nederlanders is momenteel te dik en daar komen elk jaar steeds meer mensen bij, een zorgwekkende trend. Overgewicht en obesitas betekent dat je te zwaar bent voor je lengte, er is dan te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Het ontstaat als de hoeveelheid energie die iemand binnenkrijgt via eten en drinken voor een langere tijd hoger is dan het lichaam verbruikt. Het is niet alleen vervelend, het brengt ook allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee. Overgewicht vergroot de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, een hoge bloeddruk en rug- en gewrichtsklachten. Overgewicht kan ook psychologische gevolgen hebben zoals minder zelfvertrouwen, een negatief zelfbeeld en stress.

”Wist je dat het al een flinke gezondheidswinst oplevert als je 5 – 10 % van je lichaamsgewicht kwijtraakt?”

Wat is het effect van voeding op onze gezondheid?
Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en kunnen zowel in positieve als negatieve zin van invloed zijn op ons functioneren. Veel mensen hebben het niet vaak door, maar de voeding die we eten beïnvloed veel aspecten van ons leven. Wanneer iemand zich regelmatig uitgeput, somber, energieloos, of moe voelt, dan is het goed mogelijk dat het lichaam niet de juiste voeding krijgt die het nodig heeft.

‘’Hoe we leven, wat we eten en de mate waarin we bewegen, bepaalt voor een groot deel hoe we ons voelen gedurende de dag.’’

Mijn advies: Ga niet op dieet!
Veel mensen houden een afvaldieet niet lang vol, omdat het vaak te streng, te eenzijdig of te onpraktisch is. Bovendien is gewichtsverlies meestal niet blijvend, omdat er geen permanente gezonde leefstijl wordt aangeleerd. Meer dan 80% van de mensen die door een dieet flink is afgevallen, is na vier à vijf jaar weer terug op zijn oude gewicht. Soms zijn ze zelfs nog zwaarder geworden dan daarvoor!

Het draait om balans
Geen dieet, maar een permanent gezonde levensstijl, dat is waar het om draait! Het klinkt cliché, maar het draait om balans. Er moet een balans zijn tussen gezond eten en genieten, dat is wat ons als mens gelukkig en gezond maakt. Als diëtist hou ik zelf ook van gezond en vooral lekker eten! Maar nee, gezond eten komt niet uit een raam en wordt niet met een brommer gebracht.

Wat is nu echt een gezond voedingspatroon?
Een gezond voedingspatroon is het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheid aan voedingsstoffen: koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, vitamines en mineralen. In de praktijk moeten voedingsstoffen nog vertaald worden naar voedingsmiddelen, maar daar is een diëtist voor!

Hoe val ik gezond af?
Wil je blijvend een gezond gewicht? Ga minder eten, gezonder eten en meer bewegen. Kies voor een verantwoord eetpatroon, waarbij je geleidelijk afvalt en toch alle voedingsstoffen binnen krijgt.

Hoe ik je kan helpen!
In 12 weken tijd leer je de handvatten voor een levenslang gezond voedingspatroon! We gaan samen op zoek naar de juiste balans, die jij de rest van je leven kunt volhouden. Met een effectief en praktisch programma werken we naar een realistisch doel toe. Om heel eerlijk te zijn, nee een duurzame leefstijlverandering is niet makkelijk! Het is een proces van vallen en opstaan, vaardigheden verbeteren en evalueren. Maar na verloop van tijd worden nieuwe gewoontes een automatisme en val je blijvend kilo’s af!

4. Algemene gegevens

Je Online Diëtist
Sander Kluijtmans
Bosscheweg 324E
5013AD
Tilburg
+31641172787
jeonlinedietist@gmail.com

KVK: 75920026
IBAN: NL20 KNAB 0259 6776 63

KP: 19104733989
AGB-code: 24101505 (vestiging: 24004682)

Niet tevreden over je behandeling?
Wanneer je een klacht hebt, probeer deze dan eerst te bespreken met je diëtist. Klachten die niet onderling kunnen worden opgelost, kunnen worden ingediend bij het Klachtenloket Paramedici.