fbpx

Kort samengevat
Een enthousiaste en ambitieuze diëtist met een fascinatie voor voeding, slaap, energiemanagement en een passie voor fitness. In mijn jeugdige jaren was dit het tegenovergestelde en ging ik vooral futloos door het leven, dus ik ken de keerzijde van de medaille. Ondernemen is voor mij van betekenis zijn voor andere mensen, door ze op voedingsgebied te voorzien van persoonlijke groei. Het geeft mij erg veel plezier en voldoening om andere mensen vol energie door het leven te laten gaan!


Mijn visie en missie
Voeding, beweging en slaap blijven fascinerend voor mij, vooral wat je er op gezondheidsgebied allemaal mee kan bereiken, denk alleen al aan de preventie van ziektes! Deze pijlers van gezondheid krijgen veelal niet de aandacht die ze verdienen. Stel jezelf altijd de kritische vraag; wat is je gezondheid eigenlijk waard? Durf hierin ook te investeren. Zet je gezondheid écht centraal. Dat is het startpunt voor alles. Mijn persoonlijke missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonder leefpatroon.

‘’Investeer in je lichamelijke gezondheid. Dat is het startpunt voor alles. Stel jezelf simpel de vraag; ga je met passie en energie door het leven?”

Wie ben ik?
Mijn naam is Sander Kluijtmans, 26 jaar en woonachtig in Tilburg. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool op de opleiding Voeding en Diëtetiek. De voldoening die het geeft om mensen te helpen om energieker door het leven te gaan, heeft als tijdens deze studie geresulteerd in mijn eigen onlineservice als diëtist en leefstijlcoach.

Ik omschrijf mezelf als een jong, fris persoon met een sterk aanwezige ondernemersgeest. Ik vind het een uitdaging om van niets iets te maken. Ik ben gek op afvalprocessen! Waar sta ik nu (A), waar wil ik naartoe (B) en wat is hiervoor nodig (C)? Enthousiast en doelgericht te werk gaan zijn mijn sterke punten. Ik zet graag de mens centraal en werk dan vanuit oprechte interesse. Hierbij staan integriteit en loyaliteit bij mij hoog in vaandel. Aan de andere kant ben ik een perfectionist en een tikkeltje eigenwijs, maar gelukkig is niemand perfect! Perfectie is ook maar een illusie.

Wat drijft mij?
Naast mijn wekelijkse activiteiten ben ik gemiddeld drie keer per week in de sportschool te vinden. Dit is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van mijn hobby’s. Fitnessen heeft erg veel gezondheidsvoordelen, ondanks dat het veel van je lichaam vergt. Je krijgt een enorme energietoename en je zit zelfverzekerder in je vel. Hier is in 2014 dan ook mijn passie voor voeding uit ontstaan. Daarnaast houd ik van wandelen en pak ik zodra het weer het toelaat ook graag mijn wielrenfiets. Gezonde voeding is samen met voldoende beweging de basis voor een gezond lichaam.

Ook ik heb mijn uitdagingen gekend!
In mijn jeugdige jaren ben ik op zoek gegaan naar waar mijn vuurtje diep van binnen écht van aangaat. Natuurlijk ging dit proces, net als alles in het leven met pieken en dalen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me volledig heb laten meeslepen in de prestatiemaatschappij. Twee Hbo-diploma’s is hier het perfecte voorbeeld van. Ik dacht dat het leven maakbaar was. Dat zowel succes als geluk een keuze is. Dat werkelijk waar alles binnen handbereik ligt, je moet er alleen nog even enorm hard voor willen werken. Complete waanzin natuurlijk! Het leven is niet maakbaar, wel stuurbaar en wat betreft geluk wijst onderzoek uit dat je ook daar maar voor zo’n 50% invloed op hebt. Door alle technologische ontwikkelingen is de uitzondering de nieuwe norm geworden en ja ook ik streefde naar deze absurde norm.

Ook wat betreft voeding heb ik mijn uitdagingen gekend! Bij voeding draait het om balans, maar een gezonde balans (80/20) vinden is knap lastig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een periode obsessief gezond gedrag vertoonde. Zo kon ik strikt alleen nog maar gezonde producten eten, moest ik minimaal 5x per week naar de sportschool en ontweek ik sociale gelegenheden. Gelukkig heb ik nu een perfecte balans tussen gezond eten en genieten gevonden, dat is uiteindelijk wat ons als mens gelukkig en gezond maakt.

Waar ik op dit moment sta
Ik ben gek op persoonlijke groei en wil een leven lang leren. Ik zet zelfontwikkeling centraal, maar niet meer ten koste van alles, ook hier gaat het weer op de juiste balans. Geluk en succes in het leven wordt voor mij dan ook bepaald door de persoonlijke groei die ik ervaar. Door de zelfontwikkeling van de afgelopen jaren weet ik precies wat ik belangrijk vind in het leven. Allereerst wil ik in de wereld een impact maken die ertoe doet. Daarnaast streven naar lichamelijke, sociale en mentale gezondheid. Op dagelijks niveau betekent dit voor mij: persoonlijke groei, betekenis vol ondernemen, waardevolle relaties, ontspanning en vrijheid. Hierbij staat autonomie te allen tijde centraal.

Uiteindelijk hebben mijn uitdagingen erin geresulteerd dat ik dagelijks bezig ben met mijn passie en persoonlijke groei ervaar. Ondernemen is voor mij de manier om van betekenis te zijn voor andere mensen. Het geeft mij enorm veel plezier en voldoening om mensen energieker door het leven te laten gaan, de waardering die hieruit volgt is van onschatbare waarde. Ik vervolg deze weg met veel plezier en ga de komende jaren nog vele mensen helpen!

De afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat als je elke dag een stap in de goede richting zet, je ontzettend veel kunt bereiken. Vroeger lag prestatiedrang mij nog weleens in de weg, wat ik ook op een dag deed, het was nooit genoeg! Tegenwoordig hanteer ik de ‘one thing’ methode. Wat is dat ene ding, wat je vandaag kunt doen en wat je dichter bij je doel brengt?

Moraal van het verhaal
Kennis is er tegenwoordig in overvloed, maar men hunkert naar wijsheid. Een specialist, een ervaringsdeskundige, iemand die zowel op als langs het podium heeft gestaan en de benodigde trainingsuren heeft gemaakt. Ik breng maar al te graag mijn wijsheden over en de voldoening die ik ervaar als ik keer op keer weer mensen persoonlijk zie groeien is onbeschrijfelijk! Ik ben en blijf gek op afvalprocessen!


Online Diëtist | Sander Kluijtmans
Expertise in lichamelijke gezondheid: voeding, afvallen en gedragsverandering.

Wil jij nu starten met blijvend afvallen?