fbpx

Kort samengevat
Een enthousiaste en ambitieuze diëtist met een passie voor fitness en een fascinatie voor voeding, slaap en energiemanagement. Dit is echter niet altijd zo geweest. In mijn jeugdige jaren ging ik voornamelijk futloos door het leven, de keerzijde van de medaille is mij welbekend. Ondernemen betekent voor mij van betekenis zijn voor- en waarde leveren aan mensen. Dit doe ik door ze te voorzien van kennis en inzichten die leiden tot persoonlijke groei. Het geeft mij veel plezier en voldoening om andere mensen vol energie door het leven te zien gaan!


Mijn visie en missie
Voeding, beweging en slaap fascineren mij, vooral door wat je er op gezondheidsgebied allemaal mee kan bereiken. Denk alleen al aan de preventie van ziektes. Deze gezondheidspijlers krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen. Ik sta te popelen om mijn kennis en ervaring hierover met jou te delen!

Stel jezelf altijd de kritische vraag; wat is je gezondheid eigenlijk waard? Durf hierin te investeren! Zet je gezondheid écht centraal. Dat is het startpunt voor alles. Mijn persoonlijke missie is dan ook om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonder leefpatroon.

‘’Investeer in je lichamelijke gezondheid. Dat is het startpunt voor alles. Stel jezelf simpel de vraag; ga je met passie en energie door het leven?”

Wie ben ik?
Mijn naam is Sander Kluijtmans, 26 jaar en woonachtig in Tilburg. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool op de opleiding Voeding en Diëtetiek. De voldoening die het geeft om mensen te helpen om energieker door het leven te gaan, heeft tijdens deze studie al geresulteerd in mijn eigen onlineservice als diëtist en leefstijlcoach.

Ik ben een jong, fris persoon met een sterke ondernemersgeest. Ik vind het een uitdaging om van niets iets te maken. Ik ben gek op groeiprocessen: waar sta ik nu (A), waar wil ik naartoe (B) en wat is hiervoor nodig (C)? Enthousiast en doelgericht te werk gaan zijn mijn sterke punten. Ik zet graag de mens centraal en werk dan vanuit oprechte interesse. Integriteit en loyaliteit staan bij mij hoog in het vaandel. Ik ben ook een perfectionist en een tikkeltje eigenwijs, maar gelukkig is niemand perfect! Perfectie is ook maar een illusie.

Wat drijft mij?
Naast mijn wekelijkse activiteiten ben ik gemiddeld drie keer per week in de sportschool te vinden. Dit is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van mijn grootste hobby’s. Sporten heeft erg veel gezondheidsvoordelen. Je krijgt een enorme energietoename en zit beter in je vel. Hier is in 2014 ook mijn passie voor voeding uit ontstaan. Verder houd ik van wandelen en pak ik zodra het weer het toelaat graag mijn wielrenfiets. Gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging is de basis voor een gezond lichaam.

Ook ik heb mijn uitdagingen gekend!
In mijn jeugdige jaren ben ik op zoek gegaan naar waar mijn vuurtje diep van binnen écht van aanwakkert. Natuurlijk ging dit proces, net als alles in het leven met pieken en dalen. Ik moet toegeven dat ook ik mij volledig heb laten meeslepen door de prestatiemaatschappij. Twee Hbo-diploma’s is hier het perfecte voorbeeld van. Ik dacht dat het leven maakbaar was. Dat zowel succes als geluk een keuze is. Dat werkelijk waar alles binnen handbereik ligt, je moet er alleen nog even enorm hard voor willen werken. Complete waanzin natuurlijk!

Gelukkig ben ik er nu achter gekomen dat het leven helemaal niet zo maakbaar is. Maar het is wel stuurbaar! En wat betreft geluk wijst onderzoek uit dat je ook daar maar voor zo’n 50% invloed op hebt. De uitzondering is door het technologische tijdperk de norm geworden, maar ik streefde naar deze absurde norm!

Ook wat betreft voeding heb ik mijn uitdagingen gekend! Bij voeding draait het om balans, maar een gezonde balans (80/20) vinden is knap lastig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een periode obsessief gezond gedrag vertoonde. Zo kon ik strikt alleen nog maar gezonde producten eten, moest ik minimaal 5x per week naar de sportschool en ontweek ik sociale gelegenheden. Gelukkig heb ik nu een perfecte balans tussen gezond eten en genieten gevonden, dat is uiteindelijk wat ons als mens gelukkig en gezond maakt.

Waar ik op dit moment sta
Ik ben gek op persoonlijke groei en wil een leven lang leren. Ik zet zelfontwikkeling centraal, maar niet meer ten koste van alles, ook hier gaat het weer op de juiste balans. Geluk en succes in het leven worden voor mij bepaald door de persoonlijke groei die ik ervaar. Door de zelfontwikkeling van de afgelopen jaren weet ik precies wat ik belangrijk vind in het leven. Allereerst wil ik in de wereld een impact maken die ertoe doet. Daarnaast streven naar lichamelijke, sociale en mentale gezondheid. Op dagelijks niveau betekent dit voor mij: persoonlijke groei, betekenis vol ondernemen, waardevolle relaties, ontspanning en vrijheid. Hierbij staat autonomie te allen tijde centraal.

Uiteindelijk hebben mijn uitdagingen erin geresulteerd dat ik dagelijks bezig ben met mijn passie en persoonlijke groei ervaar. Ondernemen betekent voor mij van betekenis zijn voor- en waarde leveren aan mensen. Het geeft mij veel plezier en voldoening om andere mensen vol energie door het leven te zien gaan! De waardering die hieruit volgt is van onschatbare waarde. Ik vervolg deze weg met veel plezier en ga de komende jaren nog vele mensen helpen!

De afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat als je elke dag een stap in de goede richting zet, je ontzettend veel kunt bereiken. Vroeger lag prestatiedrang mij nog weleens in de weg, wat ik ook op een dag deed, het was nooit genoeg! Tegenwoordig hanteer ik de ‘one thing’ methode. Wat is dat ene ding, wat je vandaag kunt doen en wat je dichter bij je doel brengt?

Moraal van het verhaal
Kennis is er tegenwoordig in overvloed, maar men hunkert naar wijsheid. Een specialist, een ervaringsdeskundige, iemand die zowel op als langs het podium heeft gestaan en de benodigde trainingsuren heeft gemaakt. Ik breng maar al te graag mijn verhaal en mijn inzichten over. De voldoening die ik iedere keer weer ervaar als ik mensen persoonlijk zie groeien is onbeschrijflijk. Ik ben en blijf gek op afvalprocessen!


Online Diëtist | Sander Kluijtmans
Expertise in lichamelijke gezondheid: voeding, afvallen en gedragsverandering.

Wil jij nu starten met blijvend afvallen?