fbpx

Hoe behandel jij je auto? Is dat met liefde, passie en aandacht? Een ding is zeker, je gebruikt de juiste brandstof, anders begint hij al snel te stotteren. Je lichaam is eigenlijk net een auto. Het enige verschil is dat je een auto kunt vervangen en je lichaam niet. Je moet daar dus iets zuiniger op zijn! Dit brengt ons meteen bij de vraag, waarom zou ik gezond willen eten?

De juiste brandstof

Wanneer iemand zich regelmatig uitgeput, somber, energieloos, of moe voelt, dan is het goed mogelijk dat het lichaam niet de juiste brandstof krijgt die het nodig heeft. Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en kunnen zowel in positieve als negatieve zin van invloed zijn op ons functioneren. Veel mensen hebben het niet vaak door, maar de voeding die we eten beïnvloed veel aspecten van ons leven.

‘’What you put in is what you get out! It’s that simple.’’

Met of zonder aanhanger?

Je gaat aardig wat kilometers maken in het leven, vandaar dat je liever zo min mogelijk onnodige bagage meeneemt. Een aanhanger laat je liever helemaal staan. Zorg naast gezond eten dan ook voor een gezond gewicht, zodat het lichaam niet overmatig belast wordt. Met een gezond gewicht heb je simpelweg minder kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en je verkleint de kans op bepaalde vormen van kanker. Bovendien zit je met een gezond gewicht lekkerder in je vel. Je voelt je fitter, kunt gemakkelijker bewegen en raakt minder snel buiten adem.

Waar kies jij voor?

Als wat voor auto zou jij het liefst door het leven gaan? Wil jij later die mooie oldtimer zijn, die bij je opa in de schuur staat? Goed onderhouden door een vakgarage, tijdig voorzien van een nieuwe apk-keuring, altijd met liefde behandeld en natuurlijk voorzien van de juiste brandstof! Hoe oud wil je worden en hoe wil je dat bereiken?

Welke brandstof gooi jij in je auto? Hulp nodig bij het tankstation?

Categories: Voeding

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *