fbpx

Wanneer je hulp nodig hebt rondom voeding, afvallen en gedragsverandering is een online diëtist bij uitstek de juiste persoon. De reguliere diëtist werkt veelal op een traditionele manier. Je brengt er eens in de zoveel tijd een bezoek aan, krijgt gedegen advies en opdrachten mee, en vervolgens ligt de bal bij jou. Een poos geleden zag ik kans om dit proces nieuw leven in te blazen en daarbij gebruik te maken van de moderne communicatiemiddelen. De voordelen van online zijn eindeloos te noemen, maar ik licht graag mijn top 5 toe!

1. Korte lijntjes

Er wordt veelal gezegd dat online communiceren niet persoonlijk is, maar in mijn ogen is dit juist persoonlijk. Een reguliere diëtist zie je bijwijzen van een keer per maand, terwijl je een online diëtist wekelijks meerdere keren spreekt. Loop je ergens tegenaan? Dan kan je direct vragen stellen via WhatsApp en dan heb je diezelfde dag nog antwoord! In mijn ogen is dit ‘de persoonlijke aandacht’ die elke cliënt verdient en wat een afvaltraject uiteindelijk succesvol maakt.

2. Praktisch online programma

Geen saai dieet, maar een wetenschappelijk onderbouwd programma met alle handvatten voor een levenslang gezond voedingspatroon waarmee je afvalt en beter in balans raakt. Ik zorg voor de juiste praktische informatie in een verwarrende voedingswereld vol voedselhypes en ‘zogenaamde experts’. Tijdens mijn online programma word je wekelijks voorzien van de nodige informatie, tips, opdrachten en een video. Ook krijg je twee uitgebreide weekmenu’s en maak je een vliegende start met snelle winstpakkers!​

“Oefening baart kunst.”

3. Blijvend resultaat

Tijdens mijn begeleiding ligt de focus op een duurzame gedragsverandering, want alleen kennis is niet voldoende. Er worden nieuwe gezondere gewoontes ontwikkelt waarmee we samen naar een realistisch doel toewerken. Deze nieuwe gewoontes worden er dusdanig ingesleten, zodat je er op een gegeven moment niet meer bij na hoeft te denken, ze gaan automatisch! Ontwikkel een levenslang gezond voedingspatroon die je de rest van je leven kunt volhouden.

“Maak van nieuwe gewoontes een automatisme en val je blijvend kilo’s af!” 

4. Ervaringsdeskundige

Ook ik ken de andere kant van de medaille! Mijn hele jeugd heb ik last gehad van overgewicht. De bezoeken aan de GGD staan nog steeds in mijn geheugen geschreven. Zo rond mijn 16e was er een duidelijk kantelpunt, waarbij ik van een ongezonde naar gezonde leefstijl ging. Echter sloeg dit na een periode om naar obsessief gezond gedrag. Het klinkt cliché, maar bij voeding draait het om balans. Eerlijk is eerlijk, een gezonde balans (80/20) vinden is niet zo makkelijk. Zo kon ik tijdens deze periode alleen nog maar strikt gezonde producten eten, moest ik minimaal 5x per week naar de sportschool en ontweek ik sociale gelegenheden. Gelukkig heb ik nu een perfecte balans tussen gezond eten en genieten gevonden, dat is uiteindelijk wat ons als mens gelukkig en gezond maakt. Ook wat betreft voeding heb ik dus mijn uitdagingen gekend! Dit heeft geleid tot waardevolle inzichten en deze ervaring komt nu dagelijks van pas.

5. Een stok achter de deur

Samen bereik je meer dan alleen! Een bekende uitspraak, maar ook hier gaat deze vlieger op. Tijdens een afvalproces is het fijn om een stok achter de deur te hebben. Tijdens een veranderproces gaan er hoe dan ook moeilijkheden op je pad komen. Het is een proces van vallen en opstaan, en het is fijn om dit samen te doen! Ik zorg met een gezonde portie motivatie en inspiratie dat jij na 12 weken op eigen kracht het afvalproces succesvol kunt vervolgen!

Investeer in je kostbare gezondheid, zet de eerste stap!

Naast een gezonder gewicht zijn de fysieke en mentale veranderingen tijdens en na een afvalproces gigantisch te noemen! Door gezondere voeding verbeteren je bloedwaardes en krijg je een gezonder cholesterolgehalte. De algemene gezondheid wordt écht bevorderd! Bovendien zit je met een gezond gewicht lekkerder in je vel. Je voelt je fitter, kunt gemakkelijker bewegen, bent veerkrachtiger en je ontwikkelt meer zelfvertrouwen waardoor je krachtiger in het leven staat.

“Wat we eten bepaalt voor een groot deel hoe we ons gedurende de dag voelen en wat we allemaal aankunnen.”


Online Diëtist | Sander Kluijtmans
Expertise in lichamelijke gezondheid: voeding, afvallen en gedragsverandering.

Wil jij nu starten met blijvend afvallen?

Categories: Diëtist

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *