Wil je gezonder eten en afvallen? Kijk dan eens naar deze drie lekkere en gezonde ontbijt recepten van Fenna’s Healthy Food Specials! Doe er je voordeel mee.
1. Chiapudding met perzik en granola
Een korte voorbereiding en direct je ontbijtje de volgende dag? Dan moet je echt deze frisse pudding met perzik proberen!
Bereidingsduur: 10 minuten + nacht in de koelkast
Totaal: 1 persoon
Ingrediënten:
- 8 perzik partjes (diepvries)
- 5 el chia zaad
- 200 ml amandelmelk of ander plantaardige melk
- 1,5 el granola
Bereiding:
- Laat de perzik partjes ontdooien. Als ze ontdooid zijn maak je van 4 partjes een puree.
- Meng de chia zaad met de amandelmelk in een afgesloten glazen potje.
- Voeg bij de chia zaad de perzik puree en meng nog eens goed door elkaar.
- Zet dan het potje een nachtje in de koelkast en ook de overige perzikpartjes voor de volgende dag.
- De volgende ochtend pak je een glas en begin je met de granola, daarna giet je de chia pudding over de granola en als laatste maak je het af met de overige 4 partjes perzik.
2. Speculaas peren crumble
Hoe lekker is het om je dag te beginnen met een heerlijk warm ontbijtje? De combinatie peer en speculaas geeft een erg herfstig gevoel maar is echt elk seizoen top!
Bereidingsduur: 30 minuten
Totaal: 1 persoon
Ingrediënten:
- 1 conference peer
- 4 dadels
- 30 gram havermout
- 20 gram amandelmeel
- 15 ml kokosolie
- 1 tl agave siroop
- 1 el speculaas kruiden
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de peer en dadels in stukjes.
- Vet een ovenschaaltje in en verdeel daar de peer en dadel stukjes in.
- Meng de havermout, amandelmeel, (gesmolten) kokosolie, speculaas kruiden en agave siroop in een kom en kneed tot een kruimelig deeg.
- Verdeel het deeg over de peer en dadels.
- Zet nu het ovenschaaltje in de oven voor ongeveer 20 minuten op 180 graden.
- Serveer de crumble met kwark of yoghurt.
3. Fruitige havermout uit de oven
Een snel ontbijt, zowel koud als warm te eten? Kwestie van alles door elkaar mengen en voor 25 minuten in de oven, Tadaaaa hoe lekker makkelijk kan het zijn, ook heel handig als je allerlei soorten fruit in huis hebt
Bereidingsduur: 30 a 35 minuten
Totaal: 1 ovenschaal
Ingrediënten:
- 100 gram havermout
- 200 ml kokos melk (alpro)
- 1 ei (middelgroot)
- 1 granny smith appel
- 80 gram blauwe bessen
- 80 gram frambozen
- 1 tl bakpoeder
- 1 el zonnebloemolie of kokosolie
- Kaneel
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Meng alles door elkaar inclusief het fruit.
- Giet het in een ovenschaal (deze hoeft niet ingevet te worden) en bak de fruitige havermout voor 25 minuutjes in de oven.
- Heerlijk met wat kwark of Griekse yoghurt!
“Een gezond en stevig ontbijt voorziet je de hele ochtend van benodigde energie.”
Moet ik wel ontbijten?
Er is vandaag de dag nog steeds veel discussie over de gezondheidseffecten van wel of niet ontbijten. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het is niet per se noodzakelijk om te ontbijten, maar we raden het wel aan! Waarom? Dat lees je in het uitgebreide artikel over de zin en onzin van ontbijten.
“Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.”
Ben je benieuwd naar de drie favorieten ontbijt opties van een diëtist zelf? Kijk dan hier!
Het expert team
Emilie Stassen, Lisette Kuik en Lizzy Luiten-Cuijpers
Experts in voeding & leefstijlverandering
Wil jij nu starten met blijvend afvallen?
0 Comments